• B/H/S
  • ENG
Vijesti
Realizacija projekata u Općini Žepče

19.07.2022.

Realizacija projekata u Općini Žepče

Za realizaciju projekata općini Žepče financijska pomoć u iznosu od 610.000,00 KM

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić i načelnik Općine Žepče Mato Zovko potpisali su danas u Sarajevu ugovore o sufinaciranju iz oblasti sanacije šteta nastalih uslijed poplava i klizišta i oblasti utopljavanja zgrada radi uštede energije za koje su općini Žepče dodijeljena sredstava u ukupnom iznosu od 610.000,00 KM.

 

Konkretno, potpisani su ugovori za utopljavanje zgrade JU OŠ Begov Han, ugovor o rekonstrukciji ulice pored željezničke pruge od željezničke stanice do mosta na rijeci Krajnjači, ugovor o sanaciji šteta od poplava i klizišta – naseljeno mjesto Bistrica i ugovor o sanaciji lokalnog puta u MZ Vrbica.

Tim povodom ministar Martić je istaknuo kako je potpisivanje ovih ugovora logičan slijed nakon ranijih uspješno realiziranih projekata između Federalnog ministarstava prostornog uređenja i općine Žepče, te izrazio uvjerenje kako će se i novi ugovori realizirati na dobrobit svih korisnika kao i cjelokupnog stanovništva općine Žepče. Isto tako, ministar je kazao kako će se ovom podrškom povećati otpornost lokalnih zajednica u Federaciji Bosne i Hercegovine, konkretno općine Žepče, u smislu povećanja energijske učinkovitosti i smanjenju rizika od klizišta i poplava, čime će se doprinijeti većoj sigurnosti stanovništva i infrastrukture u ciljanim područjima kao i održivosti ulaganja u razvoj i oporavak općine Žepče.

Načelnik Zovko se zahvalio ministru Martiću, posebno ističući dosadašnju veoma uspješnu suradnju i potporu ministarstva na čijem je čelu ministar Martić, iskazujući svoju nadu i očekivanja žitelja Žepča da se ovakva suradnja nastavi jednako uspješno i u predstojećem razdoblju.

Ugovori su potpisani sukladno Odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – za sanaciju šteta nastalih uslijed poplava i klizišta“ i Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima — za projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije”.