• B/H/S
  • ENG
Vijesti
Ministar Željko Nedić u posjeti Središnjoj Bosni

29.06.2023.

Ministar Željko Nedić u posjeti Središnjoj Bosni

29.06.2023. – Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić boravi danas u Općini Kiseljak, gdje se susreo sa načelnicima Općina i predstavnicima kantonalnih ministarstava povodom potpisivanja ugovora kojim su osigurana sredstava za poboljšanje energetske učinkovitosti javnih objekata, sanaciju šteta nastalih uslijed poplava i klizišta te zaštitu nacionalnih spomenika na području županije Središnja Bosna. Ukupna vrijednost potpisanih ugovora za 16 projekata iznosi 1.120.000,00 KM.

Od ovih sredstava sufinancirat će se sanacije ulica i puteva, utopljavanje više javnih objekata, sanacija klizišta, regulacija potoka i rijeka, regulacija obale korita rijeke te obnova nacionalnih spomenika i to u općinama Busovača, Kiseljak, Gornji Vakuf/Uskoplje, Novi Travnik, Kreševo, Dobretići, Bugojno, Travnik te Ministarstvo zdravstva i socijalne politike SBK.

Tom prilikom ministar Nedić je izrazio zadovoljstvo zbog čak 16 potpisanih ugovora koji su rezultat uredno, pravovremeno i kvalitetno poslanih aplikacija na Javni poziv Ministarstva iz županije Središnja Bosna kojima su ispunjeni svi formalno pravni uvjeti i samim time osigurana financijska sredstva. Ministar je izrazio spremnost podržati sadašnje i buduće projekte iz ove županije, a posebice omogućiti realizaciju projekata s ciljem poboljšanja uvjeta života i rada svih žitelja.

Spomenuti ugovori su potpisani sukladno Odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava, a sredstva za ovu namjenu osigurana su iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

Svečanosti potpisivanja prisustvovala je i predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara koja je izrazila očekivanja da će implementacija ovih projekata sanirati i poboljšati postojeće stanje, te biti poticaj za ovakve i slične projekte sa razine Federacije BiH na području Središnje Bosne.