• B/H/S
  • ENG
Vijesti
Ministar Nedić u radnoj posjeti Čapljini: Potpisani ugovori za realizaciju dva velika projekta

23.05.2023.

Ministar Nedić u radnoj posjeti Čapljini: Potpisani ugovori za realizaciju dva velika projekta

Izaslanstvo Federalnog ministarstva prostornog uređenja na čelu sa ministrom Željkom Nedićem boravi u radnoj posjeti gradu Čapljina. U Gradskoj upravi ugostio ih je gradonačelnik dr. Smiljan Vidić. Tim povodom upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju projekta iz Hercegovačko-neretvanske županije i Zapadno-hercegovačke županije koje je podržalo Federalno ministarstvo prostornog uređenja. Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 1.330.000,00 KM.

Ministar Nedić se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i istaknuo kako su projekti iz Čapljine, Stoca, Mostara, Čitluka, Ravnog, Ljubuškog, Gruda, Posušja i Širokog Brijega imali pravovremene i kvalitetno popunjene aplikacije zahvaljujući kojima su ispunili formalno pravne uvjete iz javnog poziva Ministarstva i omogućili si financijsku podršku od preko milijun KM.

„Federalnom ministarstvu prostornog uređenja odobrena su veća financijska sredstva iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2023. godinu, tako da smo bili u mogućnosti podržati vaše projekte sa značajno većim iznosima nego što je to bio slučaj prethodnih godina. Uvjereni smo da će ova podrška, nakon realizacije projekata, biti od koristi svim žiteljima ove dvije Županije“, kazao je u svom obraćanju ministar Nedić.

U ime domaćina okupljene je pozdravio gradonačelnik Grada Čapljine dr. Smiljan Vidić koji se u ime svih nazočnih gradonačelnika/načelnika i predstavnika općina i gradova zahvalio ministru na dodijeljenim sredstvima za sufinanciranju projekata iz oblasti utopljavanja zgrada radi uštede energije. Iz oblasti zaštite nacionalnih spomenika i iz oblasti sanacije šteta nastalih uslijed poplava i klizišta.

U svome govoru gradonačelnik Vidić je istaknuo: „Zadaća lokalne vlasti je podizanje kvalitete življenja svojih žitelja u svim segmentima života. Vođeni time, Grad Čapljina samostalno, te uz sudjelovanje svih razina vlasti nastoji utjecati na razvoj svih čimbenika kako bi svojim žiteljima olakšala i poboljšala svakodnevni život. Mnogi projekti rezultat su iscrpnog rada gradski službi, te je upravo ovo svjedočenje kvalitetnom radu“.

Naime, Grad Čapljina je, putem Javnog poziva Federalnog ministarstva prostornog uređenja ostvarila financijsku potporu za realizaciju dva projekta „Izmjena dotrajalih dizalica topline u Domu zdravlja Čapljina“ i “ Izrada elaborata konstruktivne sanacije kule Gavrankapetanovića i okolnih bedema zaštićene zone u Počitelju“. Riječ je o projektima koja će Ministarstvo sufinancirati u iznosu od 80.000, 00 KM.