• B/H/S
  • ENG
Vijesti
Ministar Josip Martić u Općini Breza: Izdvojeno 210.000 KM za sanaciju lokalne ceste i poboljšanje energetske učinkovitosti

19.10.2022.

Ministar Josip Martić u Općini Breza: Izdvojeno 210.000 KM za sanaciju lokalne ceste i poboljšanje energetske učinkovitosti

Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić i načelnik Općine Breza Vedad Jusić potpisali su ugovore o sufinanciranju projekata iz ove Općine koje je podržalo Federalno ministarstvo prostornog uređenja putem javnog poziva u ukupnom iznosu od 210.000 KM.

Ministar Martić tom prilikom je istaknuo kako je Federalno ministarstvo prostornog uređenja ove godine podržalo dva projekata iz Općine Breza precizirajući kako se radi o sanaciji dijela lokalne ceste Breza – Mahmutović rijeka u iznosu od 150.000 KM i provedbi mjera energetske učinkovitosti na Općini Breza u cilju uštede energije u iznosu od 60.000 KM.

 „Projekti iz Općine Breza koji se tiču sanacije šteta nastalih uslijed poplava i klizišta i utopljavanja zgrada radi uštede energije su ispunili sve formalno pravne uvjete propisane u našem javnom pozivu i time si osigurali financijska sredstva iz ovogodišnjeg Proračuna Federacije BiH“, istaknuo je ministar Martić.

Načelnik Jusić se zahvalio ministru Martiću na značajnoj financijskoj podršci naglašavajući kako su podržani projekti od velikog značaja za Općinu Breza, te kako će se njihovom realizacijom poboljšati uvjeti života lokalnog stanovništva.

Uz ministra Martića i načelnika Jusića, potpisivanju su nazočili i načelnikovi suradnici iz Općine Breza kao i dekan Sutješkog dekanata i župnik župe Sv. Barbara u Brezi Pero Brkić.

Ugovori su potpisani sukladno Odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava.