• B/H/S
  • ENG
Vijesti
Ministar Josip Martić u Mostaru: Financijska podrška za Dom zdravlja, školu, vrtiće, vjerske institucije

25.08.2022.

Ministar Josip Martić u Mostaru: Financijska podrška za Dom zdravlja, školu, vrtiće, vjerske institucije

Federalnog ministara prostornog uređenja Josipa Martića danas je u Gradskoj vijećnici u Mostaru primio gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić. Tim povodom potpisani su ugovori o sufinanciranju projekata iz Hercegovačko-neretvanske županije koje je putem javnog poziva podržalo Federalno ministarstvo prostornog uređenja u ukupnom iznosu od 938.049 KM.

Tim povodom ministar Martić je kazao kako je ukupno 14 projekata iz Hercegovačko-neretvanske županije ispunilo propisane formalno-pravne uvjete iz javnog poziva i na taj način si osiguralo financijsku podršku za utopljavanje više objekata kao i za restauraciju nekoliko nacionalnih spomenika smještenih na jugu Hercegovine. „Raduje me ova radna posjeta Mostaru, a pogotovo zbog činjenice što smo iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine izdvojili 938.000 KM za strateški važne projekte u HNŽ-u“, poručio je ministar Martić.

Gradonačelnik Mario Kordić se zahvalio ministru Martiću na pruženoj financijskoj podršci za projekte koji se tiču utopljavanja zgrade Biskupskog ordinarijata u Mostaru, zatim Treće osnovne škole, dječjih vrtića Zvijezdica i Sunce, kao i za projekt povećanja energetske učinkovitosti Doma zdravlja Mostar. „Gradu Mostaru je od velikog značaja podrška sa viših razina vlasti, što nam uvelike pomaže pri bržoj realizaciji brojnih projekata koje nismo u mogućnosti financirati iz gradskog proračuna“ istaknuo je gradonačelnik Kordić.

S obzirom da su ranije potpisani ugovori za podržane projekte iz Čapljine, Čitluka i Stoca, današnjem potpisivanju su nazočili gradonačelnik Konjica Osman Ćatić koji je potpisao ugovor za sanaciju Društvenog doma u Konjicu. Predsjednik Upravnog odbora Medžlisa Islamske zajednice Mostar Džafer Alić za rekonstrukciju munare džamije Hadži Memije Cernice, iguman Srpsko-pravoslavnog manastira Žitomislić Danilo Pavlović za obnovu manastira Žitomislić, direktor Agencije Stari grad Mostar Miralem Fajić za restauraciju historijske građevine Karađoz-begova mosta u Blagaju i izradu kataloga Nekropola sa stećcima u Gornjem Pologu (kod Mostara).

Ugovori su potpisani sukladno Odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava, a sredstva za ovu namjenu osigurana su iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2022. godinu.