• B/H/S
  • ENG
Vijesti
Ministar Martić u radnoj posjeti Općini Ljubuški

27.07.2022.

Ministar Martić u radnoj posjeti Općini Ljubuški

Za projekte u Zapadno-hercegovačkoj županiji izdvojeno preko milijun KM

Izaslanstvo Federalnog ministarstva prostornog uređenja na čelu sa ministrom Josipom Martićem boravi u radnoj posjeti Općini Ljubuški. U Gradskoj upravi Ljubuškog ugostio ih je gradonačelnik Vedran Markotić. Tim povodom upriličeno je potpisivanje ugovora o sufinanciranju osam projekta iz Zapadno-hercegovačke županije koje je podržalo Federalno ministarstvo prostornog uređenja. Ukupna vrijednost svih projekata iznosi 1.269.100.61 KM.

Ministar Martić se zahvalio na srdačnoj dobrodošlici i istaknuo kako su projekti iz Ljubuškog, Gruda, Posušja i Širokog Brijega imali pravovremene i kvalitetno popunjene aplikacije zahvaljujući kojima su ispunili formalno pravne uvjete iz javnog poziva Ministarstva i omogućili si financijsku podršku od preko milijun KM.

„Federalnom ministarstvu prostornog uređenja odobrena su veća financijska sredstva iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2022. godinu, tako da smo bili u mogućnosti podržati vaše projekte sa značajno većim iznosima nego što je to bio slučaj prethodnih godina. Uvjereni smo da će ova podrška, nakon realizacije projekata, biti od koristi svim žiteljima Zapadno-hercegovačke županije“, kazao je u svom obraćanju ministar Martić.

U ime domaćina okupljene je pozdravio gradonačelnik Grada Ljubuškog Vedran Markotić koji se u ime svih prisutnih predstavnika općina i gradova iz Zapadno-hercegovačke županije zahvalio ministru Martiću na dodijeljenim sredstvima za sufinanciranju projekata iz oblasti sanacije šteta nastalih uslijed poplava i klizišta, oblasti utopljavanja zgrada radi uštede energije i zaštite nacionalnih spomenika.

Svečanosti potpisivanja ugovora nazočili su i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša ZHŽ Miroslav Ramljak, načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj, načelnik Općine Posušje Ante Begić, iz ureda gradonačelnika Širokog Brijega ovlaštenik Ivo Pavković, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Dario Knezović, župnik Župe sv. Mihovila Drinovci fra Josip Mioč, a uz ministra Martića bili su tajnik Federalnog ministarstva prostornog uređenja Josip Nikolić i zamjenik ministra Zdravko Buljeta.

Uz navedene potpisnike, u Ljubuškom su ugovore za projekte iz Hercegovačko-neretvanske županije popisali načelnik Općine Čitluk Marin Radišić za projekt „Utopljavanje OŠ Bijakovići“, kao i Marija Proleta, ovlaštena zastupnica Grada Čapljine za projekte „Provođenje mjere energetske efikasnosti u zgradi Gradske uprave Čapljina“ i “Izrada elaborata konstruktivne sanacije i saniranje krova kule Gavrankapetanovića u Počitelju sa arhitektonskim osvjetljenjem“.