• B/H/S
  • ENG
Vijesti
Hercegbosanskoj županiji za realizaciju projekata financijska podrška u iznosu od 730.000 KM

28.07.2022.

Hercegbosanskoj županiji za realizaciju projekata financijska podrška u iznosu od 730.000 KM

Hercegbosanska županija, točnije Grad Livno domaćin je izaslanstvu Federalnog ministarstva prostornog uređenja koje predvodi ministar Josip Martić. U Gradskoj upravi Grada Livna izaslanstvo je primio gradonačelnik Darko Čondrić i tim povodom potpisani su ugovori za realizaciju šest projekata iz Hercegbosanske županije čija je ukupna vrijednost 730.000 KM.

Tom prigodom ministar Martić je izrazio zadovoljstvo zbog ove posjete ističući kako su projekti koji su aplicirali na javni poziv Federalnog ministarstva prostornog uređenja ispunili sve propisane uvjete i na taj način si osigurali financijsku podršku iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2022.  godinu.

„Potpisivanje ovih ugovora rezultat je uspješno realiziranih projekata između Federalnog ministarstava prostornog uređenja i Hercegbosanske županije, stoga sam uvjeren kako će se i novi projekti realizirati na dobrobit svih korisnika kao i cjelokupnog stanovništva livanjskog kraja“, poručio je ministar Martić koji je predvodio izaslanstvo Federalnog ministarstva prostornog uređenja u kojem je bio i njegov pomoćnik Zdravko Buljeta.

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić zahvalio se ministru Martiću na izdvojenom iznosu od preko 300.000 KM za projekte iz Grada Livna i općenito na dosadašnjoj potpori, te izrazio nadu u buduću dobru suradnju federalnih i županijskih razina vlasti. Gradonačelnik Čondrić potpisao je ugovore za tri projekta: „Sanacija prometnice Megdan-Tušnica“, „Projekt Stari grad u Livnu Bistrički grad“ i „Utopljavanje zgrade OŠ Fra Lovro Karaula-Priluka“.

Načelnik Općine Kupres Zdravko Mioč potpisao je ugovore za projekte: „Rekonstrukcija lokalnih puteva u naseljima Velike i Male Gredine“, „Konzervacija arheološkog područja-Otinovci sa ostacima crkava iz V, XV i XIX stoljeća kroz održavanje seoskog puta u Otinovcima“ i „Utopljavanje administrativne zgrade “Bijela kuća” u Kupresu“. Ministar unutarnjih poslova Kantona 10 Mario Lovrić za projekt: „Utopljavanje zgrade MUP-a K10 radi uštede energije“, te ovlašteni predstavnik Medžlisa islamske zajednice Livno Mahir Kevrić za projekt „Rekonstrukcija i rehabilitacija Lala-pašine džamije“.