• B/H/S
  • ENG
Vijesti
Hercegbosanskoj županiji za realizaciju projekata financijska podrška u iznosu od 680.000 KM

28.06.2023.

Hercegbosanskoj županiji za realizaciju projekata financijska podrška u iznosu od 680.000 KM

Hercegbosanska županija, točnije Grad Livno bio je domaćin izaslanstvu Federalnog ministarstva prostornog uređenja koje je predvodio ministar Željko Nedić. U Gradskoj upravi Grada Livna izaslanstvo je primio gradonačelnik Darko Čondrić i tim povodom potpisani su ugovori za realizaciju devet projekata iz Hercegbosanske županije čija je ukupna vrijednost 680.000 KM.

Tom prigodom ministar Nedić je izrazio zadovoljstvo zbog ove posjete ističući kako su projekti koji su aplicirali na javni poziv Federalnog ministarstva prostornog uređenja ispunili sve propisane uvjete i na taj način si osigurali financijsku podršku iz Proračuna Federacije Bosne i Hercegovine za 2023.  godinu.

„Potpisivanje ovih ugovora rezultat je uspješno realiziranih projekata između Federalnog ministarstava prostornog uređenja i Hercegbosanske županije, stoga sam uvjeren kako će se i novi projekti realizirati na dobrobit svih korisnika kao i cjelokupnog stanovništva livanjskog kraja“, poručio je ministar Nedić koji je predvodio izaslanstvo Federalnog ministarstva prostornog uređenja u kojem je bio i njegov pomoćnik Zdravko Buljeta i savjetnik Goran Lulić.

Gradonačelnik Livna Darko Čondrić zahvalio se ministru Nediću na izdvojenom iznosu za projekte iz Grada Livna i općenito na dosadašnjoj potpori, te izrazio nadu u buduću dobru suradnju federalnih i županijskih razina vlasti.

Načelnik Općine Kupres Zdravko Mioč potpisao je ugovore za projekte: „Rekonstrukcija lokalnog puta u Ledića kućama i Rigavcu”,  „Zaštita nacionalnog spomenika – Nekropola sa stećcima Ravanjska vrata” i “Utopljavanje zgrade Osnovne škole fra Miroslava Džaje u Kupresu”. Ministar unutarnjih poslova Kantona 10 Mario Lovrić za projekt: „Utopljavanje zgrade radi uštede energije“.

Potpisani su ugovori i za projekte “Rehabilitacija lokalne ceste Tomislavgrad-Letka” Općina Tomislavgrad i “Obnova fasade u klaustru Franjevačkog samostana u Tomislavgradu” Franjevački samostan sv. Ćirila i Metodija Tomislavgrad.