• B/H/S
  • ENG
Vijesti
Realizacija projekata u Općini Žepče

30.05.2023.

Realizacija projekata u Općini Žepče

Financijska pomoć u iznosu od 423.910,00 KM

Federalni ministar prostornog uređenja Željko Nedić i načelnik Općine Žepče Mato Zovko potpisali su danas ugovore u Žepču o sufinaciranju iz oblasti sanacije šteta nastalih uslijed poplava i klizišta i oblasti utopljavanja zgrada radi uštede energije za koje su općini Žepče dodijeljena sredstava u ukupnom iznosu od 423.910,00 KM. Potpisivanju ugovora nazočio je i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamena  Federacije Bosne i Hercegovine i ministar u predhodnom sazivu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine g. Josip Martić i g. Zdravko Buljeta pomoćnik ministra g. Željka Nedića.

Konkretno, potpisani su ugovori za rekonstrukciju asfalnog kolnika u ulici Prva, rekonstrukcija ulice Zagrebačka, rekonstrukcija lokalnog puta u MZ Ljubatovići i uogovori za utopljavanje OŠ „Žepče“ područna škola Vinište i utopljavanje OŠ „Žepče“ područna škola „Begov Han“.

Tim povodom ministar Nedić je istaknuo kako je potpisivanje ovih ugovora logičan slijed nakon ranijih uspješno realiziranih projekata između Federalnog ministarstava prostornog uređenja i općine Žepče, te izrazio uvjerenje kako će se i novi ugovori realizirati na dobrobit svih korisnika kao i cjelokupnog stanovništva općine Žepče. Isto tako, ministar je kazao kako će se ovom podrškom povećati otpornost lokalnih zajednica u Federaciji Bosne i Hercegovine, konkretno općine Žepče, u smislu povećanja energijske učinkovitosti i smanjenju rizika od klizišta i poplava, čime će se doprinijeti većoj sigurnosti stanovništva i infrastrukture u ciljanim područjima kao i održivosti ulaganja u razvoj i oporavak općine Žepče.

Načelnik Zovko se zahvalio ministru Nediću, posebno ističući dosadašnju veoma uspješnu suradnju i potporu ministarstva na čijem je čelu ministar Nedić, iskazujući svoju nadu i očekivanja žitelja Žepča da se ovakva suradnja nastavi jednako uspješno i u predstojećem razdoblju.

Ugovori su potpisani sukladno Odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava „Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – za sanaciju šteta nastalih uslijed poplava i klizišta“ i Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima — za projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije”.