bosna i hercegovina federacija bosne i hercegovine federalno ministarstvo prostornog uređenja

Certificiranje proizvodaU skladu sa odredbama člana 4. Zakona o građevinskim proizvodima ("Službene novine Federacije BiH", br. 78/09), građevinskim proizvodom se smatra bilo koji proizvod proizveden za trajnu ugradnju u građevine što uključuje visokogradnju i niskogradnju. Pravilnikom o uslovima za lica koja provode radnje ocjenjivanja usklađenosti građevinskih proizvoda ("Službene novine Federacije BiH", br. 49/10), propisani su uslovi za davanje, produženje i oduzimanje ovlaštenja za provođenje postupka ocjenjivanja usklađenosti, provođenje pojedinih radnji u postupku ocjenjivanja usklađenosti, izdavanje certifikata o fabričkoj kontroli proizvodnje, te izdavanje certifikata o usklađenosti građevinskog proizvoda.
Ovlašteno pravno lice za ocjenjivanje usklađenosti je pravno lice koja ima ovlaštenje Federalnog ministarstva prostornog uređenja za provođenje dijela ili svih radnji ocjenjivanja usklađenosti, izdavanje certifikata o fabričkoj kontroli proizvodnje i/ili za izdavanje certifikata o usklađenosti građevinskog proizvoda.
Federalno ministarstvo prostornog uređenja vodi evidenciju ovlaštenih pravnih lica i izdatih certifikata o usklađenosti, u skladu sa odredbama člana 11. Pravilnika o ocjenjivanju usklađenosti građevinskih proizvoda ("Službene novine Federacije BiH", br. 88/10).
 


Registar u PDF formatu.
Listu građevinskih proizvoda za koje je izdat certifikat o usklađenosti u PDF formatu možete preuzeti OVDJE .