bosna i hercegovina federacija bosne i hercegovine federalno ministrastvo prostornog uređenja


Objavljeno: 14.12.2016.

Ministar Martić potpisao tri ugovora o sufinanciranju projekata


Dana 7. prosinca, u prostorijama Federalnog ministarstva prostornog uređenja Ministar Josip  Martić, potpisao je dva ugovora  o sufinanciranju projekata energetske učinkovitosti. Projekt „Povećanja energestske učinkovitosti  SŠ „Pere Zečevića“ u Odžaku Federalno ministarstvo prostornog uređenja sufinancira iznosom od 50.000,00 KM, a Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa Županije Posavske u realizaciji projekta sudjeluje sa iznosom od 19.950,00 KM. U ime Ministarstva Županije Posavske ugovor je potpisao Ministar Mario Pejić.
Projekt „Utopljavanje zgrade Općine Sanski Most“ Ministarstvo prostornog uređenja također sufinancira iznosom od 50.000,00 KM, a Općina Sanski Most izdvojila je za ovaj projekt 112.030,00 KM. U ime Općine Sanski Most ugovor je potpisao savjetnik Općinskog načelnika Ismet Alihodžić.
Danas je potpisan i ugovor o sufinanciranju projekta „Sanacija klizišta u Hadžićima“ u općini Ključ, za koji je Federalno ministarstvo prostornog uređenja izdvojilo 70.807,59 KM, a općina Kljuć sudjeluje  sa iznosom od 7.867,52. Ugovor u ime Općine ključ potpisao je Općinski načelnik Nedžad Zukanović.

Ovo Federalno minsitarstvo sufinancira navedene projekte na temelju Odluka Vlade Federacije BiH o Programu utroška sredstava „Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – za projekte utopljavanja zgrada radi uštede energije“ i Programa utroška sredstava „Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – za sanaciju šteta nastalih usljed poplavai klizišta“.