bosna i hercegovina federacija bosne i hercegovine federalno ministrastvo prostornog uređenja


Objavljeno: 18.6.2016.

Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić u službenoj posjeti bolnici „Dr. fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj


Dana, 17. lipnja, Predsjednik Federacije Bosne i Hercegovine Marinko Čavara i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić službeno su posjetili bolnicu „Dr.
 
fra Mato Nikolić“ u Novoj Biloj i tom prigodom razgovarali s ravnateljem bolnice prim. dr. Velimirom Valjanom, te ministrom zdravstva i socijalne politike u Vladi Županije Središnja Bosna Nikolom Grubešićem.
 
Prim. dr. Valjan informirao je nazočne o funkcioniranju bolnice i o otežanom financiranju, te istaknuo da još uvijek nije osiguran cjelokupan iznos sredstava za izgradnju šeste lamele, za koje je potrebno oko 2 milijuna i 600 tisuća KM. Zahvalio je na pomoći u realizacji završne faze projekta energetske učinkovitosti Bolnice, a posebno na pomoći u infrastrukturnim projektima koja je dodijeljena prošle, kao i ove godine.
 
 
Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić i ministar zdravstva i socijalne politike ŽSB Nikola Grubešić ovom su prigodom potpisali ugovor za realizaciju projekta „Radovi na utopljavanju objekta kroz renoviranje krovnih područja na Hrvatskoj bolnici „Dr. fra Mato Nikolić“ u vrijednosti od 50.000 KM.
 
Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara izjavio je da je ovo zajednički projekta Vlade Federacije BiH i Vlade Županije Središnja Bosna kojim će se riješiti projekt sanacije dijela krovišta. Ovim se projektom završava projekt utopljavanja kompletne Bolnice, a uštede će omogućiti da se sredstva usmjere boljoj njezi pacijenata ove bolnice.