bosna i hercegovina federacija bosne i hercegovine federalno ministrastvo prostornog uređenja


Objavljeno: 3.7.2018.

Potpisivanje Ugovora o sufinanciranju radova za projekte sanacije šteta nastalih usljed poplava i klizišta, te utopljavanja zgrada radi uštede energije


 
Federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić je dana 03.07.2018. godine, sa načelnicima općina Grude, Čitluk i Ljubuški potpisao Ugovore o sufinanciranju radova za projekte sanacije šteta nastalih usljed poplava i klizišta, te utopljavanja zgrada radi uštede energije.


 
Sa načelnikom Općine Grude Ljubom Grizeljem potpisan je Ugovor o sufinanciranju radova za Projekat sanacije šteta nastalih usljed poplava i klizišta sa sredstvima u iznosu od 100.000,00 KM za “Zaštitu platoa O. Š. Ruđera Boškovića od bujičnih voda“
 
Općina Grude u svrhu realizacije Projekta obezbjediće sredstva u iznosu od 100.000,00 KM.
 
Sa načelnikom Općine Čitluk Marinom Radišićem potpisan je Ugovor o sufinanciranju radova za Projekat energijske učinkovitosti u iznosu od 50.000,00 KM za “Rekonstrukciju krovišta Osnovne škole Ćerin”.
 
Općina Čitluk u svrhu realizacije Projekta obezbijediće sredstva u iznosu od 9.785,83 KM.
 
Sa načelnikom Općine Ljubuški Nevenkom Barbarićem potpisan je Ugovor o sufinanciranju radova za Projekat energijske učinkovitosti u iznosu od 50.000,00 KM za “Utopljavanje Osnovne škole Ivana Brlić Mažuranić, područna škola Studenci”.
 
Općina Ljubuški u svrhu realizacije Projekta obezbjediće sredstva u iznosu od 14.388,15 KM.
 
Ugovori su potpisani sukladno Odluci Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o usvajanju Programa utroška sredstava sa kriterijima raspodjele sredstava  “Tekući transferi drugim razinama vlasti i fondovima – za projekat utopljavanja zgrada radi uštede energije” utvrđenog Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu Federalnom ministarstvu prostornog uređenja („Službene novine Federacije BiH“ broj 23/18).
Sredstva za ovu namjenu obezbjeđena su Proračunom Federacije Bosne i Hercegovine za 2018. godinu, razdijel 23. pozicija 6141 ( “Službene novine Federacije BiH” broj: 5/18).