bosna i hercegovina federacija bosne i hercegovine federalno ministrastvo prostornog uređenja


Objavljeno: 13.7.2017.

Ministar Martić u posjeti Novoj Biloj, Busovači i KreševuDana 11. srpnja, Predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara i federalni ministar prostornog uređenja Josip Martić posjetili su Hrvatsku bolnicu „Fra. Mato Nikolić“ u Novoj Biloj. Ovom prilikom ravanatelj bolnice dr. Velimir Valjan je goste upoznao o tijeku radova na izgradnji nove lamele bolnice. Ministar Martić je kazao kako će Federalno ministarstvo prostornog uređenja kroz transfer utopljavanja javnih zgrada podržati izgradnju ovog dijela bolnice u suradnji sa županijskim ministarstvom zdravstva.
U nastavku posjete Središnoj Bosni Predsjednik Federacije i ministar Martić posjetili su Busovaču.Ovom prilikom su ministar Martić i načelnik općine Busovača Asim Mekić potpisali ugovor o sufinanciranju projekta „Utopljavanje Srednje škole Busovača“ za koji će Federalno ministarstvo prostornog uređenja izdvojiti 50.000,00 KM, a općina Busovača 38.550,00 KM.

Posjeta Središnoj Bosni završena je potpisivanjem Ugovora o sufinanciranju projekta „Utopljavanje OŠ Dr. Boris Ćorić“ koji su potpisali ministar Martić i načelnik općine Kreševom Renato Pejak. Za ovaj projekt će Federalno ministarstvo prostornog uređenja izdvojiti 50.000,00 KM, a općina Kreševo 28.026,75 KM.